2014. június 2., hétfő

Anyukám mondta

...hogy jó, és az.

Aki nem ismerné Encsen található ez a kiváló olaszos étterem.
http://www.anyukammondta.hu/index_hu.html

Tavaly jártunk ott egy Mádi borhétvége kapcsán. Ne riasszon el senkit a környék, az étterem mindent ellensúlyoz. Kicsit nehezen találtuk meg először, kb. egy pékség és egy hentes között van a bejaráta.

Az előételek kiváló (olasz) alapanyagokból készülnek, nem is kell azokat túlvariálni, kis tokaszalonna (lardo ahogy az olaszok nevezik), sonka, tajra, bufala mozzarella...stb. A hideg előételek mellett találunk melegeket is, ezek közül én a toszkán pacalt választottam. Ropogós piritóssal érkezett a finom lágy, ízletes paradicsomos pacal. Rita bevállalt még egy kacsamájat mangópürével..nos ez ütött.

A főételek már nagyobb munkát kívánnak meg a konyhától: kacsazsúr volt a választás (konfitált kacsacomb, rózsaszín kacsamell és kacsamáj káposztás derelyével). Mindegyik fogás zseniális egyenként, omlós comb, rózsaszín pont jól megsütött kacsamell, de a legjobb a máj volt, krémesen isteni. A káposztás derelye kiváló párosítás hozzá.

A desszertekre próbáltunk még helyet szorítani, megérte. Életem legjobb panna cottája volt erdei gyümölcsökkel, remegős, krémes de már éppen szilárd...ennyi csak ezt az állagot kell eltalálni hogy ne kemény pudingot adjanak. 
(szinte minden Budapest olasz étteremben, toszkánában, és amerre jártunk a világon már panna cottát és sok desszertet kóstoltam, ez a 2. az összes desszert közül amit valaha ettem).

Állítólag a kávéjuk is igencsak jó, de azt nem az én posztom kóstolni. Borkínálat főleg a Tokajiakra koncentrál, és ez rendben is van.

Ajánlott hely, nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése