2014. június 2., hétfő

Marokkói ihletésű sárgarépaleves

Egyszer ettem egy ilyen levest valahol, de nem találtam ehhez fogható receptet. Valami ilyesmi lehet (már többször elkészítettem - nagyon jó!)

4-5 nagyobb sárgarépát kb. 5-6 mm vastagra felszeletelünk. Egy kis darab gyömbért minél kisebbre összevágunk. Felkockázunk egy közepes fej hagymát.

Egy közepes edényben vaj+olaj keverékén elkezdünk párolni egy kevés apróra vágott hagymát (talán egy gerezd fokhagyma sem árt meg neki), jöhet hozzá a gyömbér is, és izlés szerint szárított erőspaprika. Amikor a hagyma üvegesre párolódott jöhetnek hozzá a fűszerek: 1-2 kk őrőlt római kömény, ugyanennyi kurkuma, só, bors. Egy-két kavarás és mehet bele a répa. Egy percet kavargatjuk, píritjuk majd felöntjük csirke alaplével és lassan készre főzzük a répát, de ne legyen túl puha.

Kókusztejet adunk hozzá, azzal már nem kell sokáig főzni egy-két kavarás, majd apróra vágott korianderzöld egy kis lime és készen is van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése