2014. május 28., szerda

Aloo Gobi

Ez egy indiai egytálétel, egyszer szintén maradékfelhasználási céllal olvasgattam hogy karfiollal mit is lehet kezdeni, mivel Rita nem igazán szereti így valamennyire el kellett rejteni az ízét. Azóta már többször is készítettem - gyors és finom. Robi 30 perces kajái...

Egy nagyobb fedővel rendelkező serpenyőben szárazon pirítani kezdtem 2 tk mustármagot és egy
1 tk római köményt (ezt jobban szeretjük mint a simát) + izlés szerint szárított csípőspaprika.

Amikor pattog jöhet bele olaj majd abba egy kevés apróra vágott gyömbér (nekem sok, mert imádom) + és ha Rita nem látja akkor egy fej hagyma és 4 gerezd fokhagyma.

Ezt párolom kicsit és jöhetnek bele az indiai fűszerek: biztos kell bele: 2 tk kurkuma, 1 tk mozsárban megtört koriendermag, 1 tk római kömény (őrőlt), 2 tk fűszerpaprika.

Ami jöhet bele még ha van otthon: garam masala (nélküle is szeretem).

Két kavarás és jöhet bele a felkockázott burgonya (4-5), kb. 4-5 perc előpiritás után jöhet hozzá a rózsákra szedett 1 nagy karfiol. Só és bors.

Én néha már a burgonyára is öntök vizet, és/vagy házi paradicsomlét, de ha ott nem is itt biztos kell. Én szaftosan szeretem szóval 2 dl rámegy. A paradicsomlé helyett jöhet egy-két felkockázott paradicsom is.

Lefedve főzzük készre (kóstolom, de kb 10-15 perc).
Megszórjuk koriander zölddel (és egy kis újhagyma zöldje sem árt neki).

Elkészítés: 25-30 perc
Kalória: jó kérdés
Bor: én rosé(fröccsö)t innék hozzá, vagy sillert (mondjuk Tüske rozé, 2013)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése