Spárgát spárgával, vagy inkább spárgát tojással? Klasszikus étel Gordon is készíti, hát én miért ne :) Kevés vaj és olivaolaj keverékén elkezdtem grillezni a spárgát (vége ahol törik megy a kukába), csak a gyenge zöldspárgával jó, kb. egy fél csomaggal készítettem - ez egy főre elég. Szépen egymás mellé kerültek a serpenyőbe. Imádom hozzá a füstölt sonka ízét, így apró kockára vágott kevés sonka is megy mellé. Kb. 3 perc után megfordítom őket - egyesével. Só (ha a sonka sós, akkor csak kevés) + bors.
Az igazi hozzá a posírozott tojás, de nem sok kedvem volt még azzal szórakozni két otthoni tojást mellé ütöttem, megszórtam kis csipős paprika "pehellyel".
A spárgák elkészültek így ki is ettem, a tojásnak még kellett egy pár perc. Amikor kész volt rácsúsztattam a spárgára. Megszórtam újhagyma szárral és egy kevés vágott petrezselyemzölddel, meg még egy kis mexikói habanero szósz csak az íze kedvéért (imádom a csípőset).
Elkészítés: 10 perc
Kalória: valószínűleg kevés :)
Bor: fehér, Savignon Blanc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése