2014. május 28., szerda

Spárga és a maradékok

Mostanában igyekszem minél több zöldséget fogyasztani és minél többet sportolni. Nagy céljaim vannak tartani a 90-et :).
Mindig van a hűtőben valami maradék zöldség, jelen esetben zöldspárga, zöldborsó és laska gombát találtam.


Kevés vajon (Bükki manufaktúrától vásárolt vajból még maradt) + olivaolaj keverékén a kb. 4 cm-esre vágott spárgadarabokat elkezdtem sütni (fél csomag spárgát), jó közepes hőfokon hogy azért grilleződjön is kicsit. Eközben néhány borsót kibontottam és mellédobtam pár szemet, gondoltam ezek ketten jóbarátok és nem tévedtem. Szeretem a spárgával a füstölt ízt, így egy kevés füstölt karajt (házi, köszi Börő!) felkockáztam apróra és rádobtam a zöldségekre. Szintúgy néhány újhagyma fehér részét, a szárát elraktam hogy majd azzal megszóróm a kész ételt.

Már szépen alakult, a spárgát nem szabad túlsütni roppanós kell maradjon de belül már puha. Ez kb. 5 perc sütést jelent, de kóstolni kell.

Leöblítettem a gombákat (ezt akár el lehet hagyni, de valahogy én nem bízom a mosatlan zöldségben, csak ha otthon szedtem le a kertből vagy a fáról) és a hazaút porát egy fröccsel  Egy kis vaj kíséretében hozzáadtam a gombát kis darabokra tépve a spárgához. 1-2 percig pirítottam, rázogatva kevertem.

Mivel volt otthon egy fél doboz paradicsomos babkonzerv ez is ment hozzá, majd a hagymaszár és készen is volt.

A babkonzerv hozzáadására bevallom csak a maradékfelhasználás tökéletesítése vett rá, de meglepően jól illeszkedett a többi zöldséghez. 

Fűszerek: csak só és bors.
Idő: 10 perc
Kalória: fogalmam sincs, biztos kevés.
Borajánlat: egy jó Savignon Blanc nem árthat mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése