Imádom a bodzát. Vidéken jártunk így szedtem a kert végéből ami nem szennyezett kb. 20 virágot. Már szedés közben kicsit megráztam. Otthon egy gyors mosás után mentek az 5 literes üvegbe. Én utálom a zöld részét mert kesernyés ízt ad a lének, szóval egyesével lerázom róluk a virágot. Ez macerásnak tűnik, de én így szeretem.
Ment mellé két citrom leve. Ha kezeletlen citromunk van otthon akkor az mehet bele karikára vágra. Tele vagyok most citromfűvel, így két ágról mentek bele a levelek. Ha szeretjük mehet hozzá egy kis darab gyömbér is, vagy menta.
Cukrot nem tettem bele, mert egyszer a nagy meleg miatt (nincs kamrám ahová tehetném) kicsit megerjedt - legalábbis is úgy sejtem ez volt az oka.
Egy éjszakára állni hagytam másnap leszűrtem és hűtőbe raktam, ezután szinte alaplének használtam :) Csináltam egy kancsó epreset, egy kancsó gránátalmásat, a maradékot mézzel megittam csak úgy.
Mézet mindegyikbe tettem amúgy, kevés citromlével kikevertem a mézet folyós állagúra és úgy öntöttem a kancsóba.
Az epres különösen jó volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése